© Ana Pi

Ana Pi is choreografe, visueel artiest, urban dance researcher, hedendaagse danseres en pedagoge. Ze is afgestudeerd aan de dansopleiding van de Federale Universiteit van Bahia (Brazilië) en volgde in 2009/10 de dansopleiding EX.E.R.CE, onder leiding van Mathilde Monnier, aan het Centre Chorégraphique National de Montpellier in Frankrijk.

In haar artistieke praktijk focust ze op transitie, thuishoren, herinnering, kleur en de dagelijkse handelingen.  Ze werkt daarbij regelmatig samen met andere artiesten, zowel uit de muziekscene als dans, beeldende kunst en mode. 


 

Verder doceert Ana Pi over urban dance, maar net zo goed zet ze haar onderzoek ernaar om in performances. Met haar interactieve lezingen trok ze al naar Brazilië, doorheen Europe en Afrika. Gedurende dit proces geeft ze ook dansworkshops gebaseerd op iets dat ze zelf de 'STEADY BODY: perifere dans, sacrale bewegingen'. Hierbij vindt de dans zijn oorsprong in de periferie van grote steden, ook wel: de 'urban dance', maar heeft bovendien een nauwe link met de sacrale bewegingen van de zwarte diaspora.