© Yannick Perrin

Cecilia Bengolea is choreografe, performer en danseres. Naast haar opleiding filosofie en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Buenos Aires, dompelt ze zich al jarenlang onder in de urban dance. In 2001 verhuisde ze naar Parijs voor de training EX.E.R.C.E. bij Mathilde Monnier.

Bengolea benadert dansperformance als een bewegende sculptuur; dans als een parcours dat de mogelijkheid biedt om gelijktijdig object en subject te worden. 

Sinds 2005 onderhoudt Bengolea een artistieke dialoog met François Chaignaud. Samen creëerden ze Pâquerette (2005-2008), Sylphides (2009), Castor en Pollux (2010), Danses Libres (naar de vergeten choreografieën van François Malkovsky, 2010), (M)IMOSA (is samenwerking met Trajal Harrell en Marlene Monteiro Freitas, 2011), altered natives’ Say Yes To Another ExcessTWERK (2012), Dub Love (2013), How Slow the Wind voor het gezelschap van Opéra de Lyon (2014), Devoted voor het gezelschap van het Ballet de Lorraine (2015), Dancehall Polyphony voor het gezelschap van Tanztheater Wuppertal – Pina Bausch (2015) en DFS (2016).

Cecilia Bengolea is geassocieerd met Bonlieu Scène nationale Annecy
Florentina Holzinger

De Oostenrijkse Florentina Holzinger (1986) studeerde choreografie aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2012 kreeg ze voor haar afstudeersolo SILK de Prix Jardin d’Europe op ImPulsTanz.

Haar samenwerking met choreograaf/danser Vincent Riebeek, die ze aan SNDO ontmoette, resulteerde in een trilogie – Kein Applaus für Scheisse, Spirit en Wellness. Haar solowerk Agon en Recovery focust op haar herstel na een ongeluk op scène en onderzoekt tegelijk de verschillende representatievormen van de vrouw. In de lijn daarvan, ontwikkelde ze een opleidingsprogramma waarbij een gevechtstraining als metafoor dient voor een training om te leven als artiest. 

In 2015-2017 was Holzinger artiest in residentie bij ICKamsterdam, International Choreographic Arts Centre waar ze een hedendaagse adaptatie creëerde van Balanchines neoklassiek ballet, Apollon Musagète.