Moon Saris

Nick Steur (Nijmegen, 1982) is een Nederlandse performance/visual artist die voornamelijk met ruwe, pure materialen werkt, zoals steen, zand, staal en water. Steur studeerde in 2011 af aan de Theater Academie van Maastricht.

Als theatermaker en performer heeft hij een unieke artistieke taal ontwikkeld die zich laat omschrijven als poëtisch, aards, intuïtief en mystiek. Hij creëert situaties die gegrondvest zijn in een tijdloze werkelijkheid en gedicteerd worden door concrete natuurwetten; een werkelijkheid die in ons complexe en hoogtechnologische bestaan nagenoeg is vergeten.

Zijn theatrale voorstellingen schipperen tussen installatie en beeldende kunst. De collectieve ervaring is evenwel essentieel. 

 

 Steur kleedt de ruimte en het materiaal waarmee hij aan de slag gaat uit tot de essentie. Door dit proces van deconstructie legt hij in alle eenvoud de complexiteit van ons bestaan bloot.

Nick Steur won o.a. 'Laureaat Jong Theater' op TAZ #2011 in Oostende en de 'Fringe First Award' op het Fringe Festival in Edinburgh (2013).

Nick Steur wordt ondersteund door Stichting SoAP, Maastricht