Peter HönnemannPeter HönnemannPeter Hönnemann

DANS — Het gaat allemaal over de ‘flow’. Het is niet mogelijk om fouten te maken, je bent nooit te laat en je kan er niet naast zitten. Wat er echt toe doet is de manier waarop je danst: welke vibe heb je, gaat je hart tekeer, hoe beweeg je? Als je het forceert, gebeuren de dingen die voorbestemd waren niet. Dan is er geen spontaniteit. Eigenlijk is creëren het creëren van nieuwe manieren om te creëren. Wat kan er een grotere uitdaging zijn?

De Passinho is een grappige dans: het doet denken aan een pasgeboren kalf dat vecht voor zijn leven, maar tegelijkertijd ook speelt en viert. Uitvoerders van de Passinho zien dansen, gaven me een opwelling van creativiteit en moed. De moed om te erkennen dat het leven eindig is, zoals ook de tattoo van Gabriel zegt: ‘één leven, één kans’. Het beste wat we kunnen doen, is bewegen. Ons lichaam hard laten bewegen, zonder angst, want het is net dan dat de dingen gebeuren. Dat is wat deze jonge en briljante geschiedschrijvers mij elke dag van mijn leven leren.

contact ART HAPPENS

CREDITS

Creation: Alice Ripoll
Performers: Tiobil Dançarino Brabo, Kinho JP, VN Dançarino Brabo, Nyandra Fernandes, May Eassy, Rômulo Galvão, Sanderson Rei da Quebradeira, Thamires Candida, GB Dançarino Brabo, Ronald Sheick
Director's assistant and sound technician: Alan Ferreira
Light design: Andréa Capella
Costumes: Paula Stroher
Funk musical direction: Dj Vinimax
Design: Daniel Kucera
Production: Rafael Fernandes
Support: Em Branco Acervo Contemporâneo
Coproduction: Festival Panorama 2014 / Cariocas na Cidade das Artes