© Ayka Lux© Ayka Lux© Ayka Lux

DANS/PERFORMANCE — In deze performance dompelen Damion BG Dancerz, Graig Black Eagle en Cecilia Bengolea je maar al te graag onder in hun meest recente choreografieën en danspassen. Ze nodigen je uit om, op de beats van DJ Master Will, zelf de dansvloer onveilig te maken.

Dancehall is veel meer dan een subgenre van de Jamaicaanse reggae uit de jaren ‘70. Het is een spirituele cultuur, een muziekgenre, een street dance gemeenschap en (bovenal) een levensstijl. Na vijf jaar samenwerken, willen Damion BG Dancerz, Craig Black Eagle en Cecilia Bengolea je graag uitnodigen op hun Party, en dat in de vorm van een participatieve performance.

Party Animal is geïnspireerd op het gelijknamige lied van de Jamaicaanse muzikant Charly Black, dat gaat over een jonge vrouw die zich verliest in het uitgaansleven. En dat is in Jamaica niet zo abnormaal, want als danser is het haast onmogelijk om aan die microbe te ontsnappen. Zodra je uitgenodigd wordt voor een van een van de oneindige rave feestjes, val je al snel ten prooi aan het feestgedruis.

De trillingen van hun immense geluidsinstallaties, catchy songteksten en aanstekelijke ritmes creëren een eenheid onder de dansers, waaruit een universele taal ontstaat. En hoewel dancehall wortelt in Jamaicaanse bodem, staat deze de laatste tien jaar ook open voor invloeden van buitenaf. Zo blijft het in de kern behouden, maar deelt het genre steeds meer het auteurschap. 

 

contact ART HAPPENS

 

 

 

 

CREDITS
Concept: Cecilia Bengolea, Damion BG Dancerz, Craig Black Eagle
Performers: Cecilia Bengolea, Damion BG Dancerz, Craig Black Eagle, Katrin Wow
DJ: DJ Master Will
Video: door Cecilia Bengolea featuring Black Eagle, Equanoxx, Overload Skankaz, Prettypretty Stickywhine, DancingRebel
Productie: Vlovajob Pru
Administratie/productie: Barbara Coffy-Yarsel, Chloé Schmidt, Jeanne Lefèvre, Clémentine Rougier
Duur: 2 tot 5 uur