© Helge Hansen© Helge Hansen© Helge Hansen© Helge Hansen© Helge Hansen© Helge Hansen

DANS — “Soufflette betekent in Franse straattaal het blazen van rook in de mond van een ander. Het is een intieme handeling, waarin iemand het meest essentiële en tegelijk meest ongrijpbare onderdeel van ons bestaan kan vatten: de lucht die ons in leven houdt, en ons tegelijk licht in ons hoofd doet voelen. Soufflette zal een uitwisseling zijn van lucht doorheen de eeuwen. Wat als een middeleeuwse adem geblazen wordt doorheen onze lippen?”

Contouren treden uit de schemerzone, gekleed in grote wollen kostuums. Deze personages verliezen zich in ritmische rituelen en lofgezangen. Ze zingen in polyfonisch terwijl ze struikelen, op hun hoofd staan en zowel samen als individueel dansen. De dansers vinden elkaar, en versmelten met hun eigen cultus, een ideale voedingsbodem voor hun bloeiende finale.

In Soufflette creëert de Parijse choreograaf François Chaignaud samen met veertien dansers een muzikale trip dat leven blaast in de Middeleeuwse tradities. De performance ontplooit zich als een bedwelmend zomerfeest vol van leven, zingend en dansend genot. 

 

contact ART HAPPENS

CREDITS
Concept en choreography: François Chaignaud
Co-productie: Festspillene i Bergen
Setdesign: Romain Brau
Lichtdesign: Abigail Fowler
Kostuumontwerp: Romain Brau
Compositie en arrangement: Jostein Gundersen
Dans: Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Noam Eidelman Shatil, Daniel Mariblanca, Olha Stetsyuk, Adrian Bartczak, Irene Vesterhus Theisen, Harald Beharie, Timothy Bartlett, Aslak Aune Nygård, Chihiro Araki, Anne Lise Rønne

ART HAPPENS en Le Trait d'Union werken samen voor de spreiding van Soufflette van François Chaignaud.