© Nino Laisné© Nino Laisné© Nino Laisné© Nino Laisné© Nino Laisné

DANS/PERFORMANCE/MUZIEK — 'Romances Inciertos, un autre Orlando' is zowel concert als recital; een drieakter op de snijlijn van dans, zang en kleine epische vertellingen, die herinnert aan het operaballet uit de Spaanse muzikale traditie.

We maken achtereenvolgens kennis met La Doncella Guerrera die ons meeneemt naar de middeleeuwen, in de voetsporen van een jong meisje die zich vermomt als een man om te kunnen vechten; met San Miguel de Garcia Lorca, een wulpse aartsengel, even elegant als getormenteerd, die aanbeden wordt tijdens de rituele processies van la Semana Santa; en met La Tarara, een Andalusische zigeunerin die na een tegenvaller in de liefde verandert in een mysterieuze verleidster met een geheime androgynie. 

François Chaignaud en vier solisten uit de barokmuziek, op scène gezet door Nino Laisné, putten uit een historische en folkloristische voedingsbodem waarin de figuur Orlando van Virginia Woolf, zich lijkt te vermenigvuldigen.  

De scène is bekleed met wandtapijten waarop heel wat natuurhistorische representaties te zien zijn; een kader dat nieuwe horizonten opent voor de performers. 

contact ART HAPPENS


De dans ontstaat, beroert en verstoort. Soms als zus, soms als rivale van de muziek. Ze is de kunst van het onreine en toetst het lichaam aan de hedendaagse realiteit. 
CREDITS

Concept, regie en muzikale leiding: Nino Laisné
Concept en choreografie: François Chaignaud
Performance: François Chaignaud (zang en dans), Daniel Zapico of Pablo Zapico (teorbe en barokgitaar), Jean-Baptiste Henry (bandoneon), François Joubert-Caillet of Thomas Baeté (viola dagamba), Pere Olivé (percussie) 
Productie: Chambre 415 & Vlovajob Pru
Co-productie: Bonlieu Scène nationale Annecy en La Bâtie - Festival de Genève in het kader van INTERREG France-Suisse 2014-2020, Théâtre National de Chaillot – Paris, deSingel – Antwerpen, la Maison de la musique de Nanterre, L’Arsenal – Metz