© Yvon Poncelet© Sarah Eechaut© Sarah Eechaut© Sarah Eechaut© Sarah Eechaut© Sarah Eechaut© Sarah Eechaut

PERFORMANCE — Deze coalitie tussen Ontroerend Goed en The Border Project is een politieke verkenningstocht vermomd als interactief, theatraal spel. Vijf acteurs nemen de rol aan van ‘kandidaten’, die wedijveren om de sympathie en de stem van het publiek. Slechts één van hen zal de vele eliminatierondes overleven; alle tactieken en strategieën zijn veroorloofd om de eindoverwinning te behalen.

Het publiek, gewapend met een stembakje, beslist wie blijft of gaat, maar raakt verwikkeld in een steeds complexer, ondoorzichtiger systeem van regels en manipulaties. Zoals bij gemediatiseerde politieke campagnes, stellen opiniepeilingen en voorspellingen, debatten en charmeoffensieven de loyaliteit en het gezond verstand van de stemmers op de proef, en brengen uiteindelijk het idee ‘vrije keuze’ aan het wankelen.

Fight Night is door en door politiek, maar nooit expliciet. De kandidaten formuleren geen specifieke ideologie, spreken zich niet uit over sociale kwesties of de economische realiteit. Door hun discours te ontdoen van herkenbare politieke boodschappen, verlegt de voorstelling de aandacht naar de echte redenen en drijfveren die kiezers doen stemmen. Terwijl ze zich een weg banen door willekeurigheid en irrationaliteit, bedenkingen en gewetensbezwaren, leidt de voorstelling hen op het pad naar ‘de meerderheid’.

contact ART HAPPENS

CREDITS

Regie: Alexander Devriendt
Tekst
Alexander Devriendt, Angelo Tijssens & de cast
Acteurs:
Aaron Gordon, Jeroen Van der Ven, Angelo Tijssens, Aurélie Lannoy, Charlotte De Bruyne, Max Wind
Scenografie, lichtontwerp & productie:
Lilith Tremmery
Kostuums & scenografie:
Sophie De Somere
Muziek:
Cameron Goodall & David Heinrich

In coproductie met The Border Project, Drum Theatre Plymouth, Vooruit & Richard Jordan Productions Ltd.

Volledige credits