© Eva Vermandel

THEATER — “I don’t believe in God but I miss him” - Nothing to be Frightened Of, Julian Barnes

Met Funeral maakt Ontroerend Goed een collectief ritueel over de eindigheid van de dingen.

Het zal beginnen, in het donker. We zullen elkaar begroeten en we nemen afscheid. Er zal gezongen worden en gedaan alsof. Dan zal er licht zijn en plaats voor duisternis. We zullen kaarsen branden, we zullen eten en drinken en samen vieren dat we lang zullen leven. En dan zal het eindigen. Welkom.

Na de interactieve voorstellingen over economie (£¥€$), democratie (Fight Night) en online radicalisering (TM) kijkt Ontroerend Goed dit keer niet enkel het publiek maar ook de dood in de ogen. Funeral is een theatrale ceremonie, een nieuw ritueel dat mensen samenbrengt, wat ze ook geloven, zijn of denken. Want alles is eindig en daar moeten we samen mee leren leven. 

contact ART HAPPENS

 

CREDITS

Regie: Alexander Devriendt
Cast: Giovanni Brand, Karolien De Bleser, Charlotte De Bruyne, Josse De Pauw, Julia Ghysels, Aurélie Lannoy, David Roos, Angelo Tijssens, e.a.
Muziek: Joris Blanckaert, Hector Devriendt
Scenografie: Kris Martin
Lichtontwerp: Sarah Feyen
Techniek: Sarah Feyen, Pepijn Mesure
Grafische vormgeving: Nick Mattan
Research: Remi Cosijn
Fotografie: Dries Segers
Productie: Ontroerend Goed
coproductie: DE SINGEL INTERNATIONAL ARTS CENTRE (BE), Kunstencentrum Voo?uit (BE), LOD Muziektheater (BE), Theatre Royal Plymouth (UK), le MAIF Social Club, Paris (FR), La Rose des Vents, Villeneuve d'Ascq (FR), Perpodium (BE)

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Stad Gent. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest.