Joao MorgadoJoao Morgado

THEATER/ARCHITECTUUR — Met HALL2016/17 (een tweejarig programma in de tweede fase van het langetermijn-onderzoeksproject HALL33) bevraagt TAAT de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten op een manier die culturele, religieuze en politieke classificaties overstijgt.

Samen met een onbekende andere betreed je een houten labyrint met verschillende ruimtes. Elke nieuwe ruimte heeft een eigen kwaliteit, vorm, kleur, textuur en geluid, die telkens op een geheel unieke manier de onderlinge verhoudingen en de interactie beïnvloedt. 

Langzaam wordt de deelnemer weggevoerd van de alledaagse beslommeringen en ontstaat er een ritueel waarin spontaan gedrag acteren wordt, waarin kijken uitnodigt om bekeken te worden en waar langs elkaar heen lopen onherroepelijk leidt tot een unieke ontmoeting. 

contact ART HAPPENS

Een cross-cultureel onderzoek naar de architecturale dramaturgie van een woordeloze ontmoeting, waarbij de onbekende andere fungeert als spiegel, als bondgenoot, als tegenspeler.

In dit open-source creatieproces komen en werken verschillende Europese, culturele organisaties, theater- en architectuuropleidingen, professionals en talenten samen. 

CREDITS
Concept: Breg Horemans & Gert-Jan Stam
Productie:
SoAP, Maastricht
Coproductie: C-TAKT, Fonds Podium Kunsten, Kunst en Erfgoed Vlaanderen