SoAPSoAPSoAP

THEATER/ARCHITECTUUR — KHOR II is een theaterinstallatie in de vorm van een bouwpakket dat door het publiek zelf in elkaar gezet en vervolgens gespeeld kan worden. TAAT neemt het idee van doe-het-zelf-theater naar nieuwe hoogten door te onderzoeken hoe het bouwproces zélf de theatrale handeling kan worden en hoe een gemeenschap nieuwe vormen, ideeën en impulsen genereert.

KHOR II BOUW. Op het centrale plein van een stad, dorp of wijk verschijnt een bouwpakket. Met gebundelde krachten en aan de hand van enkele simpele instructies, bouwen buurtbewoners binnen een dag zelf deze tijdelijke theaterinstallatie.

KHOR II SPEEL. Eenmaal opgebouwd, kunnen alle geïnteresseerde, bouwers, buurtbewoners, stadsmakers en gewoon dagjes mensen deel nemen aan SPEEL. Aan de hand van een script, kunnen ze ervaren hoe ze zich tot het paviljoen, tot zich zelf en elkaar verhouden. SPEEL gaat over gemeenschapsvorming en de plek van de individu. 

contact ART HAPPENS


Met deze Do-It-Together theater wil TAAT de maatschappelijke waarde van het centrale plein benadrukken, en dat als tegenhanger van de ‘virtualisering’ van onze samenleving.

KHOR II DEEL. Tussen de uitdagende SPEEL sessies is het paviljoen een podium, ontmoetingsplek en discussieplatform. In samenspraak met de lokale partijen kan het paviljoen een open plek voor de gemeenschap zijn. 

CREDITS
Concept en vormgeving: Breg Horemans, Gert-Jan Stam
Productie: SoAP Maastricht
Coproductie: Festival Cement, Festival Boulevard, Cultura Nova, C/O, IN SITU, C-TAKT, Via Zuid