© Erwan Fichou© Erwan Fichou© Erwan Fichou

PERFORMANCE — Met de voorstelling Affordable Solution for Better Living willen beeldende kunstenaar Théo Mercier en choreograaf Steven Michel het taboe rond de drang naar welzijn, die deze maatschappij zo typeert, doorbreken. In een vlekkeloze ruimte zal de KALLAX in het midden torenen. De KALLAX - baken van meubel gigant Ikea - is wellicht minder bekend dan de BILLY, maar wezenlijk eleganter en imposanter. Daarenboven is de KALLAX het perfecte symbool voor de ‘het past bij iedereen’ tendens.

In de voorstelling wordt dat commerciële systeem van IKEA getransformeerd tot een choreografische voorstelling. Daarmee willen de artiesten standaardisering onder de loep nemen en de illusie van vrijheid, die bepaalde bedrijfsstructuren maar al te graag prediken, in vraag stellen. Hoe bekijkt zo’n groot bedrijf naar de consument en het lichaam van die consument? Is ‘thuis’ echt een plaats waar invloed van grotere machten beperkter is? Of wordt het toch gemanipuleerd door een multinational?

In drie fases deconstrueert Affordable Solution for Better Living dit economische model en belicht het de zekerheden en onzekerheden en de gebreken van een haast perfect persoon. Deze persoon richt zijn kamer in volgens zijn unieke smaken, wat in alle absurditeit, erg lijkt op die van zo velen.

In alle schoonheid, à la crescendo, worden de man en de ruimte één. De wereld, beschaafd en in harmonie, maar soms ook koud, barst en breekt en onthult zo een donkere en tegelijkertijd zeer menselijke kant.

En wat als, door te gretig binnenshuis te willen decoreren, men zijn eigen binnenste vernielt?

contact ART HAPPENS

PERS

(enkel Frans)

 

CREDITS

Creatie, choreografie en scenografie: Théo Mercier en Steven Michel
Performance: Steven Michel
Muziek: Pierre Desprats
Tekst & voice-over: Jonathan Drillet
Productie: CDN Nanterre-Amandiers, apap - Performing Europe 2020 - met de steun van Programme Culture de l’Union Européenne
Coproductie: Bonlieu Scène nationale Annecy


ART HAPPENS en Nanterre-Amandiers werken samen voor de spreiding van Affordable Solution for Better Living en La Fille du Collectionneur van Théo Mercier.