© Erwan Fichou© Erwan Fichou© Erwan Fichou

PERFORMANCE — Op scène: één, twee of vijf dansers samen met een wel bepaald aantal IKEA-meubelstukken. Elke organisatie kiest uit de bekende IKEA-catalogus een object dat deel zal uitmaken van de performance. De duur en de omvang van de voorstelling zijn dus afhankelijk van het gekozen meubilair en de ruimte waarin het geplaatst wordt.

Dit project op maat beantwoordt aan het idee van een kit, klaar om in elkaar gezet te worden. Met het lichaam van de danser als bouwpakket en de choreografie die als gebruiksaanwijzing fungeert, wordt deze dans functioneel. Er worden formele regels gevolgd, met bewegingen die een constructie vormen terwijl het lichaam de grenzen van zijn functionaliteit opzoekt. 

In middelpunt van dit onderzoek vinden we object en danser, onderworpen aan montage en afbraak, tot zelfs de complete vernieling. 

Affordable Solution for Better Living neemt zo het gestandaardiseerde lichaam onder de loep, stelt de vastgelegde paden in vraag en benadrukt de illusie van vrijheid die bepaalde bedrijfsstructuren maar al te graag prediken. In verschillende fases slaagt deze voorstelling erin het economisch model te deconstrueren.

contact ART HAPPENS

Steven Michel en Théo Mercier gaan op zoek naar een hybride taal die zowel dans als beeldende kunst verstaat. Ze ontdekken daarbij het gemeenschappelijk verlangen om een nieuwe invulling te geven aan hun eigen artistieke parcours, met in de kern een verzameling objecten, dan wel geïndexeerde bewegingsvormen. Ze ontmantelen het vanzelfsprekende, en reconstrueren een wereldbeeld dat zich persoonlijker toont, haast ongewoon. CREDITS
Concept, choreografie en scenografie: Théo Mercier en Steven Michel
Performance: Steven Michel (in progress)
Productie: Centre dramatique national Nanterre-Amandiers
Co-productie: Bonlieu Scène nationale Annecy