© Orpheas Emirzas

DANS/PERFORMANCE — Onrustig maar taai, onbemind maar onbeschaamd: dat is Maggie the Cat, het boeiende hoofdpersonage in Tennesee Williams' 'Cat on a Hot Tin Roof'. Met deze nieuwe danscreatie plaatst geprezen choreograaf Trajal Harrell Maggie centraal in een schitterende en uitdagende mix tussen hoge en populaire cultuur.

Eén van de meest gelauwerde theaterpersonages wordt gelauwerd op een soundtrack die varieert van electro, tot pop en zelfs klassieke muziek. De voorstelling Maggie the Cat draagt vele thema's in zich: zowel macht, gender, uitsluiting en inclusie worden aangekaart. Beïnvloed door zowel het oude Griekse theater als de underground voguing uit Harlem is deze voorstelling uitdagend, tragisch, entertainend – en uitermate vreugdevol.

Maggie the Cat is het eerste deel van Trajal Harrells trilogie Porca Miseria. Gebaseerd op vrouwen die door het vuur gegaan zijn om hun eigen positie te bewaren, is Maggie the Cat een briljant nieuw werk van een van de meest geïnspireerde en inspirerende artiesten binnen het hedendaagse danslandschap. 

 

contact ART HAPPENS

 

 

 

 


CREDITS
Regie, choreografie, kostuumontwerp & geluidsontwerp: Trajal Harrell
Set Design: Erik Flatmo & Trajal Harrell
Lichtontwerp: Stéfane Perraud
Dramaturgie: Katinka Deecke

Productie: Manchester International Festival.

Maggie the Cat is het eerste deel van de trilogie Porca Miseria, in opdracht van Manchester International Festival, Schauspielhaus Zürich, ONASSIS STEGI, Kampnagel (Hamburg), Holland Festival, the Barbican and Dance Umbrella, NYU Skirball, Berliner Festspiele en The Arts Centre at NYU Abu Dhabi.