SoAP

TAAT (Theatre as Architecture Architecture as Theatre) is een transdisciplinair collectief dat werkt op het snijvlak van theater, architectuur, beeldende kunst en performance. In hun projecten onderzoeken ze het performatieve potentieel van architectuur en de ruimtelijke aspecten van theater, en maken daarbij geen onderscheid tussen toeschouwers en acteurs.

Met architecturale installaties als tool genereert TAAT ontmoeting, dialoog en co-creatie. De hands-on werkmethode stelt de hier-en-nu-ervaring centraal, en draagt steeds een co-creatieve component in zich. Dit uit zich in intelligente coproducties in een brede maatschappelijke context.

TAAT ontwikkelt zich tot een toonaangevende organisatie op het gebied van architecturale dramaturgie. In samenwerking met theatermakers, architecten en diverse onderwijsinstellingen bewandelen ze de weg naar inhoudelijke verdieping. Naast de verschillende artistieke projecten, heeft TAAT een uitgebreid workshopprogramma en geven ze vaak gastlezingen op internationale symposia en universiteiten.TAAT wordt ondersteund door Stichting SoAP, Maastricht