Are we not drawn onward to new erA © Mirjam Devriendt

Nieuws

 1. ONTROEREND GOED WINT FRINGE FIRST PRIJS TIJDENS EDINBURGH FRINGE FESTIVAL

  28/08/2019 — Tijdens hun passage van Are we not drawn onward to new erA op Edinburgh Fringe Festival werd het Gentse gezelschap Ontroerend Goed niet alleen bedolven onder veelkleurige plastic zakken, maar ook onder heerlijke recensies. Bovendien keert het gezelschap niet met lege handen terug: hun zevende Fringe First prijs kunnen ze vanaf nu toevoegen aan hun collectie.

  Lees meer
 2. En onze zomer?

  26/06/2019 — Deze brengen we dit jaar door op Festival d'Avignon waar het gezelschap Ontroerend Goed hun voorstelling £¥€$ (LIES) speelt, van 5 tot 14 juli in La Chartreuse. Maar dat zijn niet onze enige plannen deze zomer, want daarna volgen we Ontroerend Goed tot in Edinburgh voor Fringe Festival, waar ze maar liefst 21 keer Are we not drawn onward to new erA zullen opvoeren, van 2 tot 25 augustus.

  Lees meer
 3. Dit was KFDA 2019

  11/04/2019 — Tijdens Kunstenfestivaldesarts in Brussel (10 mei - 1 juni) prijkten dit jaar maar liefst vier artiesten die ART HAPPENS vertegenwoordigt. Op de uitdagende kalender vol internationale voorstellingen stonden o.a. de nieuwste creatie van François Chaignaud & Marie-Pierre Brébant 'Symphonia Harmoniæ Cælestium', de wereldpremière van Trajal Harrells 'Dancer of the Year’ en 'CRIA' van Alice Ripoll geprogrammeerd. Lees hier wat de pers ervan vond.

  Lees meer
 4. ONTROEREND GOED (BE) OP FESTIVAL D'AVIGNON

  29/03/2019 — The word is out! We zijn enthousiast u eindelijk te kunnen vertellen dat £¥€$ van Ontroerend Goed deze zomer op Festival d'Avignon staat. Van 5 tot 14 juli (off 8 juli), kunt u er aanschuiven aan één van de tafels voor dit slim, snel en razend spannend theater. Ondertussen rijdt de Franse £¥€$-karavaan nog langs Théâtre Brétigny (30 maart, Brétigny-sur-Orge) en Mythos Festival (4, 5 et 6 april, Rennes).

  Lees meer
 5. Simone Aughterlony, Théo Mercier & Steven Michel op Programme Commun 2019

  28/03/2019 — Dit jaar ontvangt Programme Commun opnieuw een resem (performance) artiesten, waaronder Simone Aughterlony, en het duo Théo Mercier & Steven Michel. Simone speelt er maar liefst vier keer haar nieuwste creatie Maintaining Stranger. En op hun beurt spelen Théo & Steven hun Affordable Solution for Better Living drie keer op een rij. Programme commun loopt van 27 maart tot 7 april in Lausanne.

  Lees meer
 6. FRANSE PREMIEREREEKS VAN '£¥€$' START IN MAILLON STRASBOURG

  05/03/2019 — Op dinsdag 5 maart trapt Ontroerend Goed (BE) het begin van de Franse premièrereeks van £¥€$ (‘LIES’) af. De Franse tournee van deze game performance start in Maillon (Strasbourg), waarna je nog als een superrich geld kan laten rollen in Brétigny-sur-Orge (Théâtre Brétigny) en Rennes (Mythos Festival). Bonne courage!

  Lees meer
 7. PREMIÈRE MAINTAINING STRANGER VAN SIMONE AUGHTERLONY

  13/02/2019 — Op donderdag 21 februari is Gessnerallee Zürich (CH) de place to be. Die avond gaat Maintaining Stranger, de nieuwe creatie van Simone Aughterlony, er in première. Vanaf dan vormt een rotsachtig woestijngebied er vijf avonden lang de achtergrond voor heel wat vreemde ontmoetingen, waarna ze ook passeren langs Programme Commun in Lausanne en HAU Hebbel am Ufer in Berlijn.

  Lees meer
 8. STEVEN MICHEL EN THÉO MERCIER ONTVANGEN SILVER LION 2019 VAN BIENNALE DI VENEZIA

  21/01/2019 — Gefeliciteerd Steven Michel en Théo Mercier! Op 18 januari werden deze twee Franse kunstenaars genoemd als winnaars van de Silver Lion 2019. Hun performance Affordable Solution for Better Living zal de 13de editie van het festival openen. Net als hen kijken we uit naar 21 juni, wanneer ze de award veilig naar huis kunnen nemen.

  Lees meer
 9. De warmste wensen van ART HAPPENS

  19/12/2018 — We wensen u van harte een fijn en deugddoend eindejaar, met daar een heleboel gezellige momenten en goede voornemens bovenop. Benieuwd naar wat 2019 in petto heeft? Klik dan zeker door naar onze kalender, en ontdek heel wat premières en tournees! Op een fijn 2019, Sarah & Beth

  Lees meer
 10. François Chaignaud & Nino Laisné, een daverend succes op Festival d'Avignon!

  19/07/2018 — Na 7 keer spelen in het prachtige Cloître des Célestins, kunnen we volmondig Bravo! schreeuwen voor het team van Romances Inciertos, un autre Orlando. Wat een succes! Klik op 'lees meer' om de lovende persartikels te lezen.

  Lees meer
 11. Affordable Solution for Better Living

  30/05/2018 — Deze voorstelling beloofde fantastisch te worden ... en WOW! Na de première in Bonlieu, Annecy (FR) en in CAMPO, Gent (BE) kregen we heel wat lovende reacties van het publiek. De nieuwe creatie van Théo Mercier en Steven Michel is spannend, confronterend, geheimzinnig en grappig tegelijk. Niet te missen, dus!

  Lees meer
 12. Affordable Solution for Better Living

  09/05/2018 — Na de première in Bonlieu, Annecy (FR) komt deze nieuwe creatie van Théo Mercier en Steven Michel op do. 17 en vrij. 28 mei naar CAMPO in Gent (BE)! Een commercieel systeem wordt getransformeerd tot een choreografie waarmee de artiesten het gestandaardiseerde lichaam onder de loep nemen, de vastgelegde paden in vraag stellen en de illusie van vrijheid benadrukken. Spannend, confronterend, geheimzinnig en grappig tegelijk!

  Lees meer
 13. Première: Insect Train

  18/04/2018 — Cecilia Bengolea en Florentina Holzinger bundelen de krachten voor een dansvoorstelling die zich toont als een androïde en waarbij een geïnfecteerde omgeving gaandeweg de fysieke realiteit van het lichaam vervormt. Deze nieuwe creatie gaat in première bij deSingel op 26 en 27 april! Niet te missen!

  Lees meer
 14. Een ode aan de herhaling

  16/03/2018 — Met hun nieuwe voorstelling 'Loopstation' brengt Ontroerend Goed een ode aan de routine, aan het alledaagse leven, aan de macht der gewoonte. Deze week in première bij Vooruit (Gent, BE), nadien tijdens Klarafestival te zien in KVS (Brussel, BE).

  Lees meer
 15. Trajal Harrell in Europa

  14/02/2018 — De komende weken is Trajal Harrell, Amerikaanse danser en choreograaf, op tournee door Europa met verschillende performances, zoals 'Antigone Sr.' - het hoogtepunt van zijn 'Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church'-serie -, 'Caen Amour' en 'In the Mood for Frankie'. Noteer het alvast in je agenda!

  Lees meer
 16. Een ontmoeting met Orlando

  10/01/2018 — Orlando is een androgyn personage dat de eeuwen doorkruist, de patriarchale samenleving afwijst en van geslacht verandert. François Chaignaud belichaamt dit tijdloze personage, op muziek die de inspiratie vormt voor verhalen waarin heldinnen een rol spelen die niet de hunne is. De dans ontstaat, beroert en verstoort. Soms als zus, soms als rivale van de muziek.

  Lees meer
 17. Een week lang François Chaignaud!

  13/12/2017 — Deze maand staat zowel 'Dumy Moyi' (Думи моi) als 'Romances Inciertos, un autre Orlando' op het programma van Maison de la Musique in Nanterre. Maar eerst passeren Nino Laisné en François Chaignaud ook nog in Metz met hun nieuwste creatie.

  Lees meer
 18. Een adembenemende trip

  20/09/2017 — François Chaignaud is een artiest die je met geen ander kan vergelijken: elke nieuwe creatie is een herontdekking waarbij hij telkens weer weet te verrassen. Met 'Romances Inciertos, un autre Orlando', zijn meest recente voorstelling in samenwerking met Nino Laisné, neemt de choreograaf, danser en performer ons mee op een reis die culturele en temporele grenzen overschrijdt en waarvan de schoonheid de kracht der verandering overwint.

  Lees meer
 19. Wereldpremière 'Romances Inciertos, un autre Orlando'

  24/08/2017 — Met trots kondigen we aan dat de nieuwe creatie van François Chaignaud en Nino Laisné op 9 en 10 september in première gaat tijdens La Bâtie Festival de Genève. In deze voorstelling staan vijf performers op scène en creëren er een dialoog tussen muziek, zang en dans. Hun theatrale taal vervlecht elementen uit de traditionele populaire cultuur (romantische kunst, flamenco, jota) en de zogenaamde hoge cultuur (klassiek ballet, barokmuziek).

  Lees meer
 20. Trajal Harrells performance expo 'Hoochie Koochie'

  29/06/2017 — Volgend op zijn residentie in MoMA, New York, toont deze expo het choreografisch werk van Trajal Harrell van de afgelopen 20 jaar. Van 20 juli tot 13 augustus zal Harrell 15 werken voorstellen tijdens een doorlopende tentoonstelling die dagelijks van uitzicht verandert; met live performances, videoprojecties en dansvoorstellingen waarbij je de artiest zelf aan het werk kan zien.

  Lees meer
 21. Op zoek naar de perfecte balans tijdens Oerol festival

  16/06/2017 — Ga je naar Oerol dit weekend? Ontdek dan zeker ook de inspirerende live performance 'A PIECE OF 2 - balancing human sized rocks' van Nick Steur: een intens werk waarin hij opnieuw de confrontatie aangaat met de zwaartekracht. Dat alles op het eiland Terschelling, dus.

 22. Spring is in the air!

  18/05/2017 — Na het balanceren van enorme rotsblokken stapt Nick Steur nu over van groot naar klein. Beleef tijdens Spring Festival in Utrecht, van donderdag 18 mei t.e.m. zaterdag 27 mei, de unieke ervaring van 'Drop Sculpture #4: making senses'.

  Lees meer
 23. Première £¥€$ (LIES) in Kunstencentrum Vooruit

  07/04/2017 — THE BEST WAY TO ROB A BANK, IS TO OWN ONE ... Kom naar de première van £¥€$, de nieuwe voorstelling van Ontroerend Goed, en breng genoeg cash mee! Koop, verkoop, leen uit, geef uit, verspil, wil ... Vanaf 7 mei t.e.m. 13 mei (twee keer per dag) in Kunstencentrum Vooruit.

  Lees meer
 24. 8 x François Chaignaud & Cecilia Bengolea

  09/02/2017 — CND - Centre National de Danse, Pantin besteedt deze maand bijzondere aandacht aan het oeuvre van Cecilia Bengolea & François Chaignaud, met maar liefst 8 verschillende performances.

  Lees meer
 25. Ontroerend Goed bestaat 15 jaar

  01/02/2017 — Het gezelschap herneemt daarom haar meest spraakmakende voorstellingen in de Minard in Gent. Wie Fight Night, World Without Us of A History of Everything eerder gemist heeft, krijgt in februari de kans om het goed te maken. Bovendien is het de allerlaatste keer dat Wijven en All That Is Wrong opgevoerd worden.

  Lees meer
 26. Cecilia Bengolea et François Chaignaud reviennent d'une tournée très réussie en Amérique latine (Argentine, Cuba et Brésil) avec DUB LOVE.

  24/11/2016 — Les voilà prêts à poursuivre la tournée de DFS. Cette pièce sera à Saint-Ouen (Espace 1789, le 29 nov.), à Paris (Festival d'Automne / Centre Pompidou, 1er-4 déc.) et à Annecy (Bonlieu, 7-10 déc.)!

 27. Creatie 2016 - Première 12, 13, 14 september La Bâtie - Festival de Geneve. Op 30 september en 1 oktober in deSingel.

  28/08/2016 — In 2015 creëerden ze voor het Tanztheater Wuppertal Pina Bausch ‘The Lighters Dancehall Polyphony’. De titel verwijst naar twee onderzoeksdomeinen die de choreografen nauw aan het hart liggen: Jamaicaanse dancehallmuziek en Georgische polyfone gezangen. ‘Creatie 2016’ diept dit onderzoek verder uit.

  Lees meer
 28. Tanztheater Wuppertal Pina Bausch

  16/07/2015 — Cecilia Bengolea & François Chaignaud hebben de indrukwekkende voorstelling THE LIGHTERS - DANCEHALL POLYPHONY gemaakt met Tanztheater Wuppertal. Het was voor hen een hele eer om te kunnen samenwerken met Tanztheater Wuppertal.

  Lees meer
 29. De Canadese choreografe Danièle Desnoyers komt naar België!

  20/04/2015 — Op 12 mei om 20h in de Stadsschouwburg Brugge en op 13 mei om 20h15 in CC De Warande, Turnhout met de voorstelling "Paradoxe Mélodie" Een hoogtepunt in het werk van Danièle Desnoyers!

  Lees meer
 30. Grande dame de la danse montréalaise Danièle Desnoyers

  29/01/2015 — Au CND Pantin Duos pour corps et instruments, une [re]création Mercredi 11 au vendredi 13 février à 20h30

  Lees meer
 31. Pascale Platel : een wilde bloemlezing

  17/09/2014 — Wie vorig seizoen "Petites pensées de Pascale" heeft gemist. Gaat dat toch zien, die kronkelende Pensées. Verstandig, grappig en sexy. (Geheel zoals ik haar ken en graag zie.) Carmen De Vos (fotografe bij oa De Standaard) Ziehier de komende data in het najaar 25/9 Ekeren Hof De Bist 09/10 Merksem CC Merksem 11/10 Brugge Shakalaka - Schipperskapel 27/10 CC Genk 09/11 Brussel Bronks

 32. That's It - Sandman

  24/08/2014 — Voor degenen die deze fascinerende dansvoorstelling hebben gemist of opnieuw willen zien: "That's It" speelt in België op 28/9 (om 20h30), 29/9 (om 19h) en 30/9 (om 19h) tijdens het Brigittines International Festival te Brussel en op 06/9 (17h30) en 07/9 (20h) tijdens Antwerp Fringe in het Theater Klokhuis

  Lees meer
 33. Dub Love

  18/08/2014 — Kom "Dub Love" zien van Cecilia Bengolea & François Chaignaud op 22 augustus tijdens het openingsweekend van Tanzhaus NRW in Düsseldorf om 20 uur.

  Lees meer
 34. Gentse Feesten! Pascale Platel

  23/07/2014 — "Petites Pensées de Pascale" Een wilde bloemlezing. Avondvoorstellingen elke dag, van vrijdag 18 juli tem zondag 27 juli, om 20u. Namiddagvoorstellingen op zondag 20 juli en 27 juli, om 16u.

  Lees meer
 35. 'A Game of You' speelt in Avignon

  29/06/2014 — Dit in het kader van de programmatie van La Manufacture. De voorstelling wordt gespeeld in een kerk: Eglise Saint-Joseph: 16 rue Etienne Martelange, Avignon. Meetingpoint: aan de ingang van La FabricA. Dit van 6 tot 15 juli en van 17 tot 20 juli. Telkens van 11h tot 14h en van 17h tot 20h. De voorstelling wordt in het Frans gebracht. Reservatie op : +33 6 29 18 13 78

  Lees meer
 36. WIJVEN

  13/04/2014 — Het Gentse theatergezelschap Ontroerend Goed, heeft met 'Wijven' een nieuwe voorstelling klaar. Zes jonge actrices gooien er al hun vrouwelijke charme en venijn in de strijd voor meer sociale gelijkheid. 'Vrouwen moeten zich nog steeds meer over alles verantwoorden dan mannen. Maar ik zou voor geen geld ter wereld als man ter wereld willen gekomen zijn.

  Lees meer
 37. Pascale Platel: Petites pensées de Pascale

  06/01/2014 — Nietzsche kietelen, Schopenhauer opvrijen, Wittgenstein paaien en Camus het bos insturen. Ewig weiblich. Herlich! januari 16, 2014 - JJ Pollet

  Lees meer
 38. DUB LOVE - PREMIERE

  26/11/2013 — Cecilia Bengolea & François Chaignaud - Een reggaeballet door 3 performers. François en Cecilia dansen samen met Ana Pi op de tunes van DJ High Elements. En dat alles op spitzen! Premièrereeks op 26, 27 en 28 november om 20u30 in La Ménagerie de Verre (Parijs)

  Lees meer
 39. Fight Night - een productie van Ontroerend Goed & The Border Project - doet het schitterend in Edinburgh!

  07/08/2013 — The Independent on Fight Night **** The List on Fight Night ****

  Lees meer
 40. PREMIERE - FRANÇOIS CHAIGNAUD

  02/06/2013 — "ДУМИ МОЇ" MONTPELLIER DANSE : van woensdag 3 juni tot en met zaterdag 6 juni. Verschillende voorstellingen per dag.

  Lees meer
 41. Fight Night

  11/04/2013 — "Alleen al in de kleine, besloten ruimte van de theaterzaal is er zo veel verdeeldheid dat niemand elkaar nog schijnt te vertrouwen. Het oordelen en veroordelen hoort erbij. En of dat nu leuk dan wel noodzakelijk of onvermijdelijk is, daar kan alleen het stembakje uitsluitsel over bieden".

  Lees meer
 42. "Gezien de Omstandigheden. Een seksueel sprookje met een realistisch einde."

  04/02/2013 — HET LEVEN IS EEN FIETS, EN WIJ ZIJN DE ZAKKEN Pascale Platel brengt lotgevallen van een fee met humor en oog voor detail

  Lees meer
 43. PREMIERE VAN GEZIEN DE OMSTANDIGHEDEN - PASCALE PLATEL

  09/12/2012 — Een seksueel sprookje met een realistisch einde, dit op 30 januari 2013 in CAMPO nieuwpoort te Gent om 20h30

  Lees meer
 44. "(M)IMOSA, Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church (M)"

  20/11/2012 — Een choreografische samenwerking tussen C. Bengolea, F. Chaignaud, M. Freitas en T. Harrell. (M)IMOSA is de medium versie van Harell's series (XS-XL). Te zien op 30/11 en 1/12 in deSingel, Antwerpen om 19h

 45. Cie Michèle Noiret

  07/11/2012 — Kom en zie de voorstelling "Minutes opportunes" op 13/11 in CC Brugge MaZ en op 16/11 in CC De Spil Roeselare

  Lees meer
 46. altered natives' Say Yes to Another Excess - TWERK

  22/10/2012 — Cecilia Bengolea & François Chaignaud te zien in Centre Pompidou van 24 tot 28 oktober 2012 in kader van Festival D'Automne Paris