© Alice Ripoll

ART HAPPENS is een internationaal managementbureau, in 2008 opgericht door Sarah De Ganck en gevestigd te Gent (BE). Geboeid door het werk van specifieke kunstenaars, engageert ART HAPPENS zich om duurzame samenwerkingen uit te bouwen met verschillende artistieke instellingen over de hele wereld.

 

ART HAPPENS wordt gedreven door de overtuiging dat kunstenaars het nodige talent bezitten om werken te creëren die de manier beïnvloeden waarop wij onze wereld, onze tijd en onszelf zien. Internationale culturele uitwisseling is onze grootste motivatie: we leren er veel van, het verbindt ons, het zet ons aan om grenzen te overschrijden.

Gericht op art management in de podiumkunsten, staat ART HAPPENS in voor:

 • Spreiding van voorstellingen, nationaal en internationaal

 • Samenwerking bij de ontwikkeling van projecten volgens de behoeften van de individuele kunstenaar en de gezelschappen

 • Zoeken naar financiering via coproductie om de creatie van nieuw werk te ondersteunen.

 

Op dit moment ondersteunt ART HAPPENS o.a. Alice RipollBenjamin Abel Meirhaeghe, Cassiel Gaube, Festival d'Automne à Paris (Mariano Pensotti & Wichaya Artamat), Koen Augustijnen & Rosalba Torres Guerrero, Marco da Silva Ferreira, Ontroerend Goed & Trajal Harrell.

“Hoe mensen bewegen interesseert mij niet, ik wil weten wat hen beweegt.”
- Pina Bausch

------------------------------------------------------------------

In het verleden werkte zaakvoerder Sarah De Ganck 10 jaar samen met het theaterbureau Frans Brood Productions. In de loop van de jaren specialiseerde ze zich met ART HAPPENS in nationale en internationale tournees van dans, theater en cross-over projecten. 

------------------------------------------------------------------

TEAM

 • Sarah De Ganck
  Managing Director

 • Beth Thyrion
  Arts Project Manager

 • Lynn Marcoen
  Communicatie en meer