© Paula Court© Paula Court© Paula Court

PERFORMANCE — (M)IMOSA is een samenwerking tussen Cecilia Bengolea, François Chaignaud, Marlene Monteiro Freitas en Trajal Harrell en staat voor medium in Trajal Harrells achtdelige serie - van (XS) tot (XL) - Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church. Het vertrekpunt voor de reeks is volgende centrale vraagtstelling: "Wat als iemand uit de voguing scene in Harlem zich downtown had gewaagd voor een performance samen met de vroege postmoderne dansers van Judson Church?"

In (M)IMOSA krijgen we vier artistieke stemmen die samen een antwoord proberen te formuleren op die vraag.

De voguing-traditie ontstond in de danszalen van Harlem in het begin van de jaren '60. Deze sociaal geëngageerde dansstijl werd oorspronkelijk vooral opgepikt door Afro-Amerikaanse en latino gay-mannen, travestieten en transseksuelen. Rond dezelfde periode kwamen de pioniers van de postmoderne dans in beweging, op zoek naar een authentieke, zuivere vorm. 

contact ART HAPPENS

De vier artiesten in laten zich inspireren door een documentaire over voguing, hun persoonlijke onderzoek ernaar en hun ervaring als maker.

CREDITS
Concept, performance: Cecilia Bengolea, François Chaignaud, Trajal Harrell, Marlene Monteiro Freitas
Licht: Yannick Fouassier
Productie: Vlovajob Pru
Coproductie: Le Quartz – Scène nationale de Brest, Théâtre National de Chaillot, Centre de Développement Chorégraphique – Toulouse, The Kitchen – New York, Bomba Suicida