Art Happens

ART HAPPENS is een internationaal managementbureau, in 2008 opgericht door Sarah De Ganck en gevestigd te Gent (Be). Geboeid door het werk van specifieke kunstenaars, engageert ART HAPPENS zich om duurzame samenwerkingen uit te bouwen met verschillende artistieke instellingen over de hele wereld. ART HAPPENS is gespecialiseerd in het uitbouwen van internationale en nationale tournees van performance- dans en theaterprojecten.

 

ART HAPPENS wordt gedreven door de overtuiging dat kunstenaars het nodige talent bezitten om werken te creëren die de manier beïnvloeden waarop wij onze wereld, onze tijd en onszelf zien. Internationale culturele uitwisseling is onze grootste motivatie: we leren er veel van, het verbindt ons, het zet ons aan om grenzen te overschrijden.

Gericht op art management in de podiumkunsten, staat ART HAPPENS in voor:

  • Spreiding van voorstellingen, nationaal en internationaal
  • Samenwerking bij de ontwikkeling van projecten volgens de behoeften van de individuele kunstenaar en de gezelschappen
  • Zoeken naar financiering via coproductie om de creatie van nieuw werk te ondersteunen.

Hierbij draagt ART HAPPENS ecologische en menselijke duurzaamheid hoog in het vaandel. We proberen de ecologische voetafdruk van de tournees zo laag mogelijk te houden door tournees uit te bouwen met verschillende partners of door partnerschappen te verdiepen. Hierbij verliezen we de menselijke duurzaamheid – het fysiek en psychologisch welzijn – van de artiesten waarmee we samenwerken niet uit het oog. Hiervoor houden we rekening met de individuele achtergrond van de artiest en nemen we dit mee wanneer we nadenken over duurzaamheid.

 

TEAM

Sarah De Ganck – Managing Director
+32 496 26 08 32

Cynthia Vandenbruaene – Assistant External Relations & Communication

 

ART HAPPENS
Bezoekadres: De Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gent, België
[email protected]

Facebook
Instagram
Privacy & cookies