Art Happens

Festival d’Automne à Paris 24-25 & ART HAPPENS

© Festival d'Automne à Paris

Na verschillende jaren partners te zijn geweest voor het werk van Trajal Harrell en Alice Ripoll, hebben ART HAPPENS en Festival d’Automne à Paris besloten om hun samenwerking naar een hoger niveau te tillen en samen te werken rond de spreiding van het werk van internationale artiesten in Europa.

ART HAPPENS en Festival d’Automne à Paris versterken samen de Europese tournees van internationale artiesten. Voor seizoen 2024-2025 werken we samen met Satoko Ichihara (Japan) voor de voorstelling Yoroboshi: The Weakling, Wichaya Artamat (Thailand) voor Baan Cult, Muang Cult en Alice Ripoll + Cia. Suave (Brazilië) met Zona Franca. Hun creaties worden gecoproduceerd door Festival d’Automne en zullen gepresenteerd worden tijdens hun 53ste editie.

Satoko Ichihara (Jp)

Yoroboshi: De Zwakkeling (new)

speellijst
© Satoko Ichihara

Yoroboshi: De Zwakkeling – Met een levendige, queer poppenshow geïnspireerd op het Japanse bunraku theater, verbeeldt toneelschrijver en regisseur Satoko Ichihara de oude legende van de ‘Blinde Zwakkeling’ (Shuntokumaru) opnieuw in het heden. Hoewel in de originele versie kinderen in de steek worden gelaten, zieke mensen worden gediscrimineerd en iedereen uiteindelijk wordt verlost, reikt Ichihara’s denken veel verder dan dit tragische verhaal en de loutere tegenstelling tussen goed en kwaad. Een cast van sekspoppen, etalagepoppen en andere wezens belichamen mensen, hun lot, verlangens en geweld. Actrice Sachiko Hara leidt ons als verteller (gidayu) doorheen het verhaal. De experimentele muzikant Kakushin Nishihara combineert het traditionele geluid van de satsuma-biwa, noise en elektronische muziek tot een buitengewone soundtrack voor het stuk. Samen stuwen ze het verhaal vooruit, bemiddelen ze tussen werelden en brengen ze de poppen tot leven.

speellijst

© Renato Mangolin

Cia. Suave – Vrijheid is het centrale thema in Zona Franca, een dans voorstelling dat contactdans, TikTok, Afro-house en passinho verweeft.
De Braziliaanse dansgroep Cia Suave en Alice Ripoll worstelen met vragen over vrijheid in een stuk dat populaire dansstijlen uit Brazilië met elkaar verbindt, waaronder passinho.
Deze voorstelling gaat over het kruispunt: in hoeverre is het mogelijk om je eigen pad te kiezen? In hoeverre kan een artistieke ontmoeting de loop van een leven veranderen? En wat gebeurt er als een samenleving kiest voor barbarij en oorlog en het individu zich machteloos voelt? Maken we echt onze persoonlijke keuzes?

More info

INFO
DatumVoorstellingArtiestStad LandOrganisatie/Plaats
07.11.2024Yoroboshi: De ZwakkelingSatoko Ichihara (jp)Paris (fr)Festival d'Automne à Paris/Théâtre de Gennevilliers
08.11.2024Yoroboshi: De ZwakkelingSatoko Ichihara (jp)Paris (fr)Festival d'Automne à Paris/Théâtre de Gennevilliers
09.11.2024Yoroboshi: De ZwakkelingSatoko Ichihara (jp)Paris (fr)Festival d'Automne à Paris/Théâtre de Gennevilliers
10.11.2024Yoroboshi: De ZwakkelingSatoko Ichihara (jp)Paris (fr)Festival d'Automne à Paris/Théâtre de Gennevilliers
11.11.2024Yoroboshi: De ZwakkelingSatoko Ichihara (jp)Paris (fr)Festival d'Automne à Paris/Théâtre de Gennevilliers
15.11.2024Yoroboshi: De ZwakkelingSatoko Ichihara (jp)Antwerp (be)DE SINGEL
16.11.2024Yoroboshi: De ZwakkelingSatoko Ichihara (jp)Antwerp (be)DE SINGEL
20.11.2024Yoroboshi: De ZwakkelingSatoko Ichihara (jp)Rotterdam (nl)Theater Rotterdam