Art Happens

Cassiel Gaube (be)

Cassiel Gaube (°1994, België) is danser en choreograaf en leeft en werkt in Brussel en Parijs. Hij studeerde af van P.A.R.T.S. in Brussel in 2016. Nadat hij was afgestudeerd, begon hij onderzoeken te voeren naar de urban dansstijl House Dance en kreeg hij de stijl onder de knie. Hij ging naar de levendige club scenes van Parijs en New York om zichzelf volledig onder te dompelen in de wereld van House Dance. Dit onderzoek leidde naar de creatie van werk dat zich op de grens tussen hedendaagse dans, hip hop en clubbing.

Gaube ziet zijn creaties als het resultaat van een gevoelige heen-en-weer-beweging door de veerkrachtige ecosystemen van praktijken die samen House Dance vormen, van het experimenteren met de vormen die het bevat en van het verbeelden van nieuwe vormen. Dit resulteerde in de solo Farmer Train Swirl – Étude.

Door de creatie van Farmer Train Swirl – Étude werd Gaube uitgenodigd om met verschillende kunstenaars samen te werken. Anne Teresa De Keersmaeker, bijvoorbeeld, vroeg hem om een deel van het materiaal te creëren voor de nieuwe versie van West Side Story die ze aan het choreograferen was voor Broadway.

In 2019 en 2020 was hij artist-in-residence bij La Ménagerie de Verre in Parijs. In 2021 ging hij in première met het trio Soirée d’études, dat het in zijn solo uiteengezette onderzoek voortzette.

Als docent wordt Gaube vaak uitgenodigd om professionele trainingen en workshops te geven in dansstudio’s zoals: DansCentrumJette, La Raffinerie – Charleroi danse, P.A.R.T.S. SummerSchool in Brussel en La Ménagerie de Verre in Parijs.

Voor de productie van zijn werk werkt Gaube samen met het Brusselse productiehuis Hiros.