© Delphine Lebon

Cassiel Gaube (1994) is een danser en choreograaf die in 2016 afstudeerde aan de Performing Arts, Research and Training Studios (P.A.R.T.S.) in Brussel. Als performer werkte hij samen met choreograaf Benjamin Vandewalle voor zijn creaties Walking the Line en Framing the Circle, en met beeldend kunstenaar Fabrice Samyn en choreografe Manon Santkin voor de voorstelling A Breath Cycle. In 2017 kreeg hij de Belgische VOCATIO-beurs waarmee hij zijn eigen werk als choreograaf kan ontwikkelen.

De laatste jaren legde Cassiel zich toe op het leren en beoefenen van house dance in de levendige club scenes van Parijs en New York. Momenteel maakt hij creaties op het snijvlak tussen hedendaagse dans, hiphop en clubbing. Hij ziet zijn creaties als het resultaat van een gevoelig heen en weer bewegen door dit veerkrachtige ecosysteem van praktijken, van experimenteren met de erin aanwezige vormen en van het verbeelden van nieuwe vormen.

In 2019 is hij artist-in-residence bij La Ménagerie de Verre in Parijs. Momenteel creëert hij de nieuwe voorstelling Soirée d'études, dat de zoektocht die in de solo is begonnen, zal verlengen en uitbreiden. Voor beide projecten werkt hij samen met productie -en managementbureau Hiros.

Als docent wordt Cassiel Gaube regelmatig uitgenodigd om professionele trainingen en workshops te geven in dansstudio's zoals DansCentrumJette, La Raffinerie, P.A.R.T.S. SummerSchool in Brussel en La Ménagerie de Verre in Parijs.