© Delphine Lebon

DANS — In Soirée d'études breidt Cassiel Gaube het onderzoek uit zijn solo Farmer Train Swirl - Étude uit en creëert hij een werk dat de rijke woordenschat van house dance in een reeks études onderzoekt.

Een étude, in de muzikale zin van het woord, is een compositie die bedoeld is om de mogelijkheden van een bepaalde techniek te verkennen en ermee te experimenteren, zoals de manier waarop housedance wordt beoefend. Samen met ervaren street dansers wil Cassiel de lezing onthullen die deze praktijk vereist en produceert.


De performance zal bestaan uit een reeks kleine stukjes of études. Iedere étude van deze soirée zal zich focussen op een van de elementaire parameters van House: groove, voetenwerk, ritme, etc. … of een specifieke combinatie van deze elementen. Ieder klein stukje zal onderzoeken hoe de performers deze specifieke materialen kunnen gebruiken als een middel om een gemeenschappelijke speelruimte te creëren.

contact ART HAPPENS

CREDITS

Choreografie: Cassiel Gaube
Creatie & Dans: Cassiel Gaube, Diego "Odd Sweet" Dolciami
Dramaturgie: Liza Baliasnaja, Matteo Fargion, Manon Santkin en Jonas Rutgeerts
Geluid: Marius Pruvot 
Technische ondersteuning & licht: Luc Schaltin
Productie: Hiros
Distributie: ART HAPPENS
Co-productie: La Ménagerie de Verre, Centre Chorégraphique National de Caen en Normandie dans le cadre de l'Accueil-studio, Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), workspacebrussels, wpZimmer, C-TAKT, CCN-Ballet national de Marseille dans le cadre de l'accueil studio / Ministère de la Culture, KAAP, Charleroi danse, La Manufacture CDCN Nouvelle-Aquitaine Bordeaux - La Rochelle, Danse élargie 2020, CND Centre national de la danse, les ballets C de la B in het kader van de Co-laBo residentie, La Place de la Danse - CDCN Toulouse/Occitanie in het kader van l'Accueil-studio, CNDC Angers, Le Phare - CCN du Havre Normandi, Le Dancing CDCN Dijon Bourgogne-Franche-Comté
Met de steun van: Vlaamse Overheid, Kunstenwerkplaats, Teatro Municipal do Porto, Iaspis The Swedish Arts Grants Committee's International Programme for Visual Artists, Tanzhaus Zürich, School van Gaasbeek,Le Quartz Brest – Scène nationale de Brest, ONDA
Bedankt aan: Erik Erikkson, Yonas Perou, Federica "Mia" Miani