DANS — In het duet Soirée d’études, zet Cassiel Gaube het onderzoek van zijn solo Farmer Train Swirl - étude verder. In deze nieuwe choreografie zal hij zich nog verder in House dance verdiepen en zal hij het podium delen met de jonge Parijse danser Yonas Perou.

Een étude in de muzikale betekenis van het woord, is een compositie die een muzikant gebruikt om bepaalde technieken te ontdekken en ermee te experimenteren. Leren, experimenteren en bedenken spelen ook een belangrijke rol bij House dance. Dus net zoals de muzikant, zal Cassiel experimenteren met de verschillende aspecten van het genre en ze verder onderzoeken.

De performance zal bestaan uit een reeks kleine stukjes of études. Iedere étude van deze soirée zal zich focussen op een van de elementaire parameters van House: groove, voetenwerk, ritme, etc. … of een specifieke combinatie van deze elementen. Ieder klein stukje zal onderzoeken hoe de performers deze specifieke materialen kunnen gebruiken als een middel om een gemeenschappelijke speelruimte te creëren.

contact ART HAPPENS

 

Doorheen het creatieproces zal Cassiel nauw samenwerken met twee andere artiesten: Matteo Fargion en Manon Santkin. Soirée d’études zal in première gaan in La Ménagerie de Verre in Parijs op 19 November 2020 en zal er ook op 20 en 21 november te bewonderen zijn.

CREDITS
Creatie: Cassiel Gaube
Performers: Cassiel Gaube and Yonas Perou
Artistiek advies: Matteo Fargion and Manon Santkin
Productie: Hiros
Co-productie: La Ménagerie de Verre, Centre Chorégraphique National de Caen en Normandie dans le cadre de l'Accueil-studio, Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), workspacebrussels and wpZimmer.