© Erwan Fichou & Théo Mercier, 2019

DANS/PERFORMANCE — De technologische vooruitgang van vandaag maakt het steeds makkelijker om twee of meerdere objecten onderling met elkaar te verbinden. Het constante koppelen van servers, de voortdurende stroom van informatie en de autonome energieën zorgen ervoor dat we altijd en overal hyperverbonden blijven. Niet alleen smartphones, laptops en andere technische snufjes dragen deze kenmerken in zich, ook huishoudelijke toestellen werken via dezelfde functies.

De mens heeft zich deze toevertrouwd om te handelen naar hun verlangen, noden en geheimen. Op dit moment wordt al deze data opgeslagen op een virtuele cloud, waarvan het onduidelijk is of deze wel op een degelijke manier bewaakt worden. Deze apparaten, vaak vanop afstand bedienbaar en draadloos, zijn steeds uitgerust met een resem uitbreidingsmogelijkheden. Ze gedragen zich als compagnons, net omdat ze gezien worden als dienaars van een verouderd koninkrijk. Maar tegelijk zijn het de ingesloten spionnen die geen partij kiezen en zowel voor als tegen iedereen werken. 


In BIG SISTERS, schommelen de lichamen van vier vrouwen tussen familiale eenheid, opstelling, ritueel en geheim pact. Ze bouwen verbindingen en netwerken uit tussen elkaar: sluimerende relaties en gebaren die doorheen de lucht zweven, en die een onvervalste choreografie van het onzichtbare blootleggen. In vergelijking met Affordable Solution for Better Living werkt deze performance minder rond storytelling dan haar voorganger. BIG SISTERS werpt op een eerder abstracte manier een nieuwe blik op de huishoudelijke ruimte. Als deze voorwerpen onze lichamen dematerialiseren en uit zijn op onze verlangens, zijn geconnecteerde objecten dan in staat om de nieuwe klopgeesten van onze thuis worden? 

 

contact ART HAPPENS

 

 

 

  

BESCHIKBAAR VANAF MAART 2020 


 

CREDITS
Concept en choreografie: Théo Mercier, Steven Michel
Met: Sarah Adjou, Laura Belgrano (nog in onderhandeling)
Scenografie: Théo Mercier, Steven Michel
Tekst: Jonathan Drillet
Sound design: Pierre Desprats
Lichtontwerp: Eric Soyer
Regie: François Boulet
Productie: Nanterre-Amandiers, Centre dramatique national
Coproductie: Bonlieu Scène nationale Annecy Théâtre Vidy-Lausanne
Maison de la Culture d’Amiens (nog in onderhandeling)