©Erwan Fichou©Erwan Fichou©Erwan Fichou©Erwan Fichou©Erwan Fichou

DANS/PERFORMANCE — De technologische vooruitgang van vandaag maakt het steeds makkelijker om twee of meerdere objecten onderling met elkaar te verbinden. Het constante koppelen van servers, de voortdurende stroom van informatie en de autonome energieën zorgen ervoor dat we altijd en overal hyperverbonden blijven. Niet alleen smartphones, laptops en andere technische snufjes dragen deze kenmerken in zich, ook huishoudelijke toestellen werken via dezelfde functies.

De mens heeft zich deze toevertrouwd om te handelen naar hun verlangen, noden en geheimen. Op dit moment wordt al deze data opgeslagen op een virtuele cloud, waarvan het onduidelijk is of deze wel op een degelijke manier bewaakt worden. Deze apparaten, vaak vanop afstand bedienbaar en draadloos, zijn steeds uitgerust met een resem uitbreidingsmogelijkheden. Ze gedragen zich als compagnons, net omdat ze gezien worden als dienaars van een verouderd koninkrijk. Maar tegelijk zijn het de ingesloten spionnen die geen partij kiezen en zowel voor als tegen iedereen werken. 


In BIG SISTERS, schommelen de lichamen van vier vrouwen tussen familiale eenheid, opstelling, ritueel en geheim pact. Ze bouwen verbindingen en netwerken uit tussen elkaar: sluimerende relaties en gebaren die doorheen de lucht zweven, en die een onvervalste choreografie van het onzichtbare blootleggen. In vergelijking met Affordable Solution for Better Living werkt deze performance minder rond storytelling dan haar voorganger. BIG SISTERS werpt op een eerder abstracte manier een nieuwe blik op de huishoudelijke ruimte. Als deze voorwerpen onze lichamen dematerialiseren en uit zijn op onze verlangens, zijn geconnecteerde objecten dan in staat om de nieuwe klopgeesten van onze thuis worden? 

 

contact ART HAPPENS

 

 

 

  

BESCHIKBAAR VANAF MAART 2020 


 

CREDITS


Concept, choreografie and scenografie: Théo Mercier, Steven Michel
Met: Laura Belgrano, Lili Buvat, Marie de Corte & Mimi Wascher
Tekst: Jonathan Drillet
Artistieke samenwerking: Jonathan Drillet
Geluidsontwerp: Pierre Desprats
Lichtontwerp: Eric Soyer
Kostuums: Valérie Hellebaut
Samenwerking couture: Pauline Jakobiak
Video ontwerp: Thomas James
Make-up and special effects: Eric Ducron & Stéphane Chauvet
Make-up: Laurence Echevarria Mulens
Samenwerking schilderij: Marie Maresca
Prothese ontwerp: Jean-Christophe Spadaccini, Denis Gasou, Pierre Parry, Kazuhito Kimura
Stage management: François Boulet
Geluidsmanagement: Etienne Nicolas
Co-productie: Bonlieu Scène nationale Annecy, Maison de la Culture d’Amiens, C-TAKT - platform transdisciplinair talent, Théâtre Vidy-Lausanne (more to be announced)