© Paul Lamont© Barreteau & Lapasin© Bache Jespers

DANS/MUZIEK — Zita Swoon Group in samenwerking met Rosas

Met Dancing With The Sound Hobbyist waagt Zita Swoon Group zich op een nieuw pad én aan een nieuwe samenwerking: met Anne Teresa De Keersmaeker en haar dansgezelschap Rosas. Zita Swoon Group is met deze dansvoorstelling niet aan zijn proefstuk toe, voordien was er reeds Plage Tattoo/Circumstances in samenwerking met Les Ballets C de la B.

De choreografe coachte de twee zangeressen van Zita Swoon Group en Rosasdanser Simon Mayer. Simon vindt moeiteloos zijn plek tussen de bandleden. Die spelen, grotendeels akoestisch, nooit eerder gehoorde composities van Stef Kamil Carlens. Dancing With The Sound Hobbyist wordt zo een meesterlijke dialoog tussen beweging en klank, een avontuurlijke danstrip doorheen de kosmopolitische muziekwereld van Zita Swoon Group.

"Zita Swoon Group is een collectief dat zichzelf vaak opnieuw uitvindt en zich laten drijven door intuïtie en experiment. Wat hen onderscheidt van andere bands is hun verbinding met theater, beeldende kunst, dans en literatuur. 

contact ART HAPPENS

Zij bewezen dit reeds in het verleden met de unieke dansproductie Plage Tattoo / Circumstances van Les Balle ts C de la B en met de soundtrack van de film Sunrise van FW Murnau. "(Melkweg Rabozaal, Amsterdam NL)

Tour: November 2012

productie: Wolvin/Zita Swoon Group vzw
met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap