Trajal Harrell in Europa

14/02/2018 — De komende weken is Trajal Harrell, Amerikaanse danser en choreograaf, op tournee door Europa met verschillende performances, zoals 'Antigone Sr.' - het hoogtepunt van zijn 'Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church'-serie -, 'Caen Amour' en 'In the Mood for Frankie'. Noteer het alvast in je agenda!

Antigone Sr. - Twenty looks or Paris is Burning at the Judson Church (L)

TOURDATA
do. 22 februari - CC Brugge (BE)
za. 17 maart - Kaserne, Basel (DE)
di. 20 maart - STUK, Leuven (BE)

OVER DE VOORSTELLING

New York, begin 1960. Postmoderne dans en voguing zijn beide op zoek naar 'échte' bewegingen. Trajal Harrell vraagt zich af wat er zou gebeurd zijn als deze twee uiteenlopende dansvormen, met elk hun eigen grondleggers, elkaar hadden ontmoet. Het resultaat is een serie van verschillende performances in 7 formaten, waarvan 'Antigone Sr.' de climax is. 

---
Caen Amour

TOURDATA
vrij. 9 + za. 10 maart - Black Box Teater, Oslo (NO)

OVER DE VOORSTELLING
In deze dans- en beeldende kunstvoorstelling, ontmoet serpentine danseres Loïe Fuller de grondlegger van de buto, Tatsumi Hijikata. De performance gebeurt aan twee zijden van een wand. Op de snijlijn tussen hedendaagse hoochie koochie, modeshow en danslaboratorium.

---
In the Mood for Frankie

TOURDATA

wo. 28 + do. 29 maart - HAU Hebbel am Ufer, Berlijn (DE)

OVER DE VOORSTELLING
Met dit werk gaat Harrell verder in zijn onderzoek naar Tatsumi Hijikata en kijkt tevens naar de invloed en rol van de muze. In deze performance verzamelt hij een veelheid aan inspiratiebronnen, die hij zowel in het werk van Hijikata vindt, als in zijn eigen entourage. 

contact ART HAPPENS
 1. © Orpheas Emirzas

  © art happens

 2. © Orpheas Emirzas

  © art happens

 3. © Orpheas Emirzas

  © art happens

 4. © Orpheas Emirzas

  © art happens