STEVEN MICHEL EN THÉO MERCIER ONTVANGEN SILVER LION 2019 VAN BIENNALE DI VENEZIA

21/01/2019 — Gefeliciteerd Steven Michel en Théo Mercier! Op 18 januari werden deze twee Franse kunstenaars genoemd als winnaars van de Silver Lion 2019. Hun performance Affordable Solution for Better Living zal de 13de editie van het festival openen. Net als hen kijken we uit naar 21 juni, wanneer ze de award veilig naar huis kunnen nemen.

De Biennale di Venezia heeft de Lions for Dance bekend gemaakt: de Golden Lion for Lifetime Achievement gaat naar Alessandro Sciarroni, de Silver Lion naar het duo Steven Michel en Théo Mercier.

Een lovend fragment uit het juryverslag: Steven Michel en Théo Mercier zijn twee toegewijde jonge artiesten wiens carrière we in de gaten moeten houden. Ze behoren tot een generatie van makers die houdt van samenwerking en van het ene project in het andere tuimelen. Beiden creëren ze choreografische mise-en-scènes waarin ze de bouwstenen van onze cultuur, ruimte en tijd onderzoeken. Deze “plastic choreographer-artists” bezorgen ons vreemde feestjes, waar de waarheid van valsheid en de valsheid van waarheid weldoordachte landschappen opleveren, onttrokken van alle natuur, en zo een nieuwe, gruwelijke betovering creëren.

Op 21 juni zullen Steven en Theéo hun Affordable Solution for Better Living presenteren tijdens de opening van de 13de editie van het International Festival of Contemporary Dance (21 - 30 juni). De Awards Ceremony zal plaatsvinden in Ca’ Giustinian, het hoofdkwartier van de Biennale. 

Meer info over de award

Meer info over de artiesten

contact ART HAPPENS
  1. © Erwan Fichou

    © art happens

  2. © Erwan Fichou

    © art happens

  3. © Erwan Fichou

    © art happens