© Erwan Fichou

DANS/PERFORMANCE/MUZIEK — In een ondergrondse parkeergarage – een plek die fantasieën oproept over onze stedelijke underground en tegelijk metafoor is voor de hedendaagse hel – is een bevreemdend motorgevecht aan de gang.

Twee personages geven zich over aan het ritueel waarbij de parking verandert in een arena. Een duel tussen mens en object.

Stuntman Cyril Bourny gaat de confrontatie aan met het verlengstuk van zijn eigen lichaam, zijn motor. Daarnaast, François Chaignaud, op naaldhakken, die zich overgeeft aan een intense en brutale dans met het beest; klaar om te verleiden en bereid om alle evenwicht te verliezen. De creatie refereert aan cinematografisch werk, zoals onder meer ‘Crash’ van David Cronenberg, maar ook aan stierengevechten, flamenco en rites uit het Mexicaanse sjamanisme. Een roofzuchtige choreografie die een non-conformistische blik werpt op het idee van de liefdesrelatie. 

contact ART HAPPENS


CREDITS

Regie:
Théo Mercier
Dans, zang, choreografie: François Chaignaud
Klavecimbel, muzikale arrangementen: Marie-Pierre Brébant
Stunts: Cyril Bourny
Productie: Vlovajob Pru
Artistiek advies en techniek: Florent Jacob
Co-productie: La Ménagerie de verre – Paris, Festival Actoral – Marseille, La Bâtie – Festival de Genève, CDN Nanterre-Amandiers