© Orpheas Emirzas© Orpheas Emirzas© Orpheas Emirzas© Orpheas Emirzas

PERFORMANCE — Geschiedenis is gedeeltelijk fictief. Vanuit die premisse herinterpreteert Trajal Harrell onze verledens. Dit keer vervlecht hij het oeuvre van drapagekoningin Loïe Fuller met dat van butoh-grondlegger Tatsumi Hijikata en Comme des Garçons-oprichtster Rei Kawakubo, maar ook met oriëntaalse dans en striptease.

De performance is als een hoochie coochie show: de verleidelijke buikdansspektakels doken op tijdens de wereldexpo van Chicago in 1893, als voorlopers van vaudeville en striptease. 

Harrell kiest daarmee voor een vorm die balanceert op de grens tussen dans en entertainment; een dansinstallatie met de energie van een modeshow. Voortdurende transformaties, waarbij kleding, stoffen en hun vormen centraal staan, bevrijden de performers van een vastliggende identiteit. 

contact ART HAPPENS

Caen Amour creëert een zinnenprikkelende herinterpretatie van butoh-crossdressing, hoochie coochie-striptease en het wervelende drapagespel van Loïe Fuller. De set heeft initieel een duidelijke front- en backstage: de hoochie en de coochie-kant. Geleidelijk vervagen de grenzen tussen publiek en privaat, en krijgt de toeschouwer een volledig transparant en bezwerend verleidingsspel te zien. 

CREDITS
Choreografie:
Trajal Harrell
Performance: Trajal Harrell, Thibault Lac, Perle Palombe, Ondrej Vidlar en een lokale gastperformer
Licht: Sylvain Rausa
Scenografie: Jean Stephan Kiss 
Dramaturgie: Sara Jansen 
Coproductie: Kampnagel, Festival Avignon, Theater Freiburg, Arsenic Lausanne, Gessnerallee Zurich, ICA Boston, Kaaitheater Brussel, Productiehuis Rotterdam