Art Happens

Twenty Looks or Paris is Burning at the Judson (XS)

speellijstinfo

“Wat als in 1963 iemand uit de voguing scene in Harlem zich downtown had gewaagd voor een performance samen met een vroege postmoderne danser van Judson Church?”: dit is de centrale vraagstelling in Trajal Harrells serie. Twenty Looks or Paris is Burning … komt in acht maten, van extra small (XS) tot extra large (XL).

De serie gaat echter verder dan louter de verbeelding van een historische fictie; dit werk plaatst de vraagstelling in een hedendaagse context. Wat de toeschouwer hier mag ervaren, was noch bij The Balls noch bij Judson mogelijk. Welke afstand ligt er tussen het publiek waarvoor deze voorstelling werd gemaakt en het publiek dat effectief aanwezig is bij de performance? En hoe beïnvloedt dit de verhouding tussen de performer(s) en de toeschouwer(s)? 

 

De (XS) versie is een solo van 25 minuten, gedanst door de choreograaf en dat voor een publiek van maximum 25 personen. 

Info voor programmatoren:
Deze performance wordt grotendeels in de duisternis opgevoerd. Hierdoor is er geen documentatie van het werk beschikbaar. Indien u contact wil opnemen met andere programmatoren die de performance al te zien kregen, aarzel dan niet om ons te contacteren. 

DatumVoorstellingStad LandOrganisatie/Plaats
08.10.2016Twenty Looks or Paris is Burning at the Judson (XS)Hamburg (de)Kampnagel
13.04.2016Twenty Looks or Paris is Burning at the Judson (XS)Pantin (fr)CND-Centre National de la Danse
12.04.2016Twenty Looks or Paris is Burning at the Judson (XS)Pantin (fr)CND-Centre National de la Danse